Tanuljunk főzni, online főzőtanfolyam kezdőknek

Nem tudsz főzni? Kinyitsz egy szakácskönyvet és nem érted mit ír? Itt a segítség! A tanuljunk főzni oldalon mindent megtalálsz ami a kezdéshez kell, hogy később belőled is nagyszerű szakács váljon. Meglátod nem is olyan nehéz ez!

A fűszerek ételeink ízesítésére szolgálnak. Kevesen tudják azonban, hogy a fűszerek emésztésünk számára is nélkülözhetetlenek: az étvágygerjesztésen túl serkentik a száj, a gyomor és a belek nyálkahártyáját, javítják az emésztőmirigyek vérellátását, elősegítik a tápanyagok tökéletesebb felszívódását.Természetesen a mértékletesség elvét mindig tartsuk be. Túlzásokba esni fűszerezés terén sem vezet jóra.

A következőkben bemutatok néhány fűszert (a teljesség igénye nélkül).


Babér:
Lehetőleg a jellegzetesen aromás, szármentes, zöldes színű leveleket vegyük meg. Mivel elég erősen aromás a levél túladagolva kesernyés íze lesz, ami elronthatja az ételt. Használják: levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételekhez, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, kolbászáruk, sültek, kocsonya készítésénél.


Bazsalikom:
Mivel kellemes aromája a főzés során hamar elillan, csak az utolsó percekben tegyük az ételbe, vagy a már kész fogást fűszerezzük vele közvetlenül tálalás előtt. Felhasználható: levesek, saláták, pácok, mártások, sültek, vagdaltak, paradicsomos-, tök-, bab-, gomba-, csirke- és halételekhez. Ha nincs petrezselyemmel helyettesíthetjük. Az olaszos ételek nélkülözhetetlen fűszere.


Fekete bors:
Felhasználható: levesek , főzelékek, húsételek- borsos tokánynak, vagdalt húsféléknek, pörkölteknek- mártások, saláták, öntetek, pácok készítésénél. Aki nem fogyaszthatja helyettesítheti borsikafűvel.


Fahéj:
Felhasználható: sütemények, rizs- és tojás- tejes ételek készítésénél.  Egész darabban befőttek, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítésénél. Gyömbérrel, köménnyel, szegfűszeggel, vaniliával, kurkumával valamint szerencsendióval is jól kombinálható.


Fokhagyma:
Felhasználható: levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, mártások, öntetek, pácok készítésénél. Felhasználása illeteve adagolása egyéni ízlés szerint javasolható.


Kakukkfű:
Felhasználható: levesek, saláták, mártások, főzelékek, húsok, halak, sültek, vagdaltak, pizzák, belsőségekből készült ételek ízesítésére. Jól párosítható petrezselyemmel, babérlevéllel, szerecsendióval, zsályával és rozmaringgal. A francia konyha nélkülözhetetlen fűszere.


Kapor:
Felhasználható: mártások, saláták, főzelékek , levesek, főtt húsok, húsgombócok, tojás ételek, túrós ételek , sütemények, sajtok, savanyúsátok, hal, és rákételek készítésénél. A magyar konyha kedvelt fűszere, átható, intenzív aromáját illóolaj tartalmából nyeri. Óvatosan adagoljuk, mert ha túl sokat teszünk belőle az ételbe, megkeserítheti.


Kömény:
Felhasználható: levesek, saláták, főzelékek, sültek, körözöttek, sós sütemények, kenyerek, kolbászfélék, mártások, káposztás, burgonyás, sajtos és túrós ételek készítésénél. Erőteljes íze miatt majorannán, fokhagymán, borson, paprikán kívül nem érdemes már fűszerekkel használni.


Kurkuma:











Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 4
Heti: 31
Havi: 65
Össz.: 82 042

Látogatottság növelés
Oldal: Ízekről , fűszerekről
Tanuljunk főzni, online főzőtanfolyam kezdőknek - © 2008 - 2024 - tanuljunkfozni.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »