Tanuljunk főzni, online főzőtanfolyam kezdőknek

Nem tudsz főzni? Kinyitsz egy szakácskönyvet és nem érted mit ír? Itt a segítség! A tanuljunk főzni oldalon mindent megtalálsz ami a kezdéshez kell, hogy később belőled is nagyszerű szakács váljon. Meglátod nem is olyan nehéz ez!

Mindenféle nyersanyagnak megvan a sajátos előkészítési módja, amit szem előtt kell tartani. Az előkészítő műveletek alapanyagonként változnak.

Az alábbiakban felsorolom a főbb előkészítési módokat és azok leírását:

Tisztítás: célja, hogy a fogyasztásra alkalmatlan részeket eltávolítsuk.

Válogatás: sóska, spenót, gyümölcsök előkészítésénél az élvezhetetlen anyagokat eltávolítjuk (szár, magház, csuma).

Mosás: vízzel megtisztítjuk a nyersanyagokat a szennyeződéstől: sár, homok, különböző  vegyszerek. 

Hámozás: a megmosott zöldségek, gyümölcsök élvezhetetlen héját eltávolítjuk. A hámozásnál ügyeljünk arra, hogy minél kevesebbet szedjünk le a héj alatt lévő főzéshez felhasználni kívánt részből.

Kaparás: amennyiben nincs otthon a manapság elterjedt zöldséghámozó, akkor a gyökérfélék (gyökér, répa) héját vékonyan lekaparjuk egy késsel.

Kimagozás: gyümölcsök, paradicsom , tök, zöldpaprika magvait távolítjuk el.

Kicsontozás, lehártyázás: ha csontos húst veszünk, de csont nélkül szeretnénk elészíteni az ételt akkor a húsról ún. csontozó (filéző késsel) -de ha nincs akkor bármilyen éles késsel- lefejtjük a húst a csontról.  A felesleges hártyát pedig a lehártyázásal távolítjul el a húsról, hogy ne gátolja a további feldolgozást.

Darabolás: az anyagok darabolása az ételek sütését, főzését gyorsítja. A daragolásnak rengeteg fajtája van: apróra vágás, kockára, karikára vágás, metéltre vágás, szeletelés, vágás negyedekre, cikkekre felezés, amint azt a recept megkívánja. De darabolás még a darálás (hús), reszelés (sajt , torma), áttörés (túró), őrlés (dió, mák ) stb. is.
Darabolás után az anyagokat már vízben nem áztatjuk, mert ezáltal nagy lenne a tápanyagveszteség.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 1
Heti: 6
Havi: 85
Össz.: 82 062

Látogatottság növelés
Oldal: Az alapanyagok előkészítése
Tanuljunk főzni, online főzőtanfolyam kezdőknek - © 2008 - 2024 - tanuljunkfozni.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »